Vyhlásenie výsledkov IX. etapy súťaže „Samospráva a Slovensko bez bariér 2016-2018“

Dňa 10.12. sa spoločnosť AV Mobilita zúčastnila vyhlásenia výsledkov IX. etapy súťaže „Samospráva a Slovensko bez bariér 2016-2018“.

Podujatie sa konalo z príležitosti Medzinárodného dňa osôb so zdravotným postihnutím a Dňa ľudských práv uskutočnil v priestoroch Zrkadlovej sály Primaciálneho paláca v Bratislave.

AV Mobilita chránená dielňa bola partnerom projektu Samospráva a Slovensko bez bariér 2016-2018, IX. etapy súťaže.

Projekt sa teší trvalej podpore vysokých ústavných činiteľov i významných osobností v oblasti kultúrneho, hospodárskeho a spoločenského života, z ktorých už mnohí prevzali záštitu nad predchádzajúcimi etapami súťaže a prijali pozvanie na galavečer.

Záštitu nad podujatím prevzal primátor Ivo Nesrovnal, prezident Únie miest Slovenska Ladislav Miko a vedúci Zastúpenia Európskej komisie v Slovenskej republike. Podujatie moderoval Miloš Nemeček, predseda občianskeho združenia Bagar a člen Rady vlády SR pre práva seniorov.

Počas celého podujatia prebiehala na nádvorí Primaciálneho Paláca prezentácia projektu Škoda Handy ZŤP, kde sme mali vystavené upravené vozidlo ŠKODA Karoq.

Účastníci podujatia ako i široká verejnosť mala možnosť vyskúšať si úpravy vozidla ŠKODA Karoq – osobný zdvihák a zdvihák elektrického vozíka.

V Zrkadlovej sále sme počas galavečera prezentovali projekt ŠKODA Handy formou skladačky úprav vozidiel a roll up-u na pódiu.

Záujemcom sme poskytli bližšie informácie a možnostiach úprav a poskytli kontakt na ŠHZŤP centrá v ich regióne.

V úvode podujatia zazneli pozdravné príhovory europoslankyne Jany Žitňanskej a Martina Giertla, splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti.

Podujatie bolo obohatené o rozmanitý kultúrny program.

Na záver podujatia Zuzana Stavrovská, komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím, vysoko hodnotila prínos ocenených samospráv a organizácií pri riešení otázok debarierizácie a bezbariérovosti.

Viac o výsledkoch súťaže nájdete na: http://www.uniamiest.sk/assets/File.ashx?id_org=600175&id_dokumenty=5235

„Slovensko bez bariér“ je projekt, ktorý vznikol v roku 1999 z iniciatívy Asociácie organizácií zdravotne postihnutých občanov SR, občianskeho združenia GEMMA ´93 a Únie miest Slovenska, s cieľom aktivizovať spoločnosť, ale najmä mestské a obecné samosprávy, k zlepšeniu životných podmienok a k podpore integrácie zdravotne postihnutých občanov a ďalších znevýhodnených skupín občanov do spoločnosti. Na základe podnetu predstaviteľov miestnej samosprávy a zástupcov organizácií občianskej spoločnosti vznikla a pravidelne prebieha súťaž „Samospráva a Slovensko bez bariér“.